Voor je een autoverzekering afsluit eerst verzekeraars met elkaar vergelijken

email hosting

Elke auto die in Nederland rijdt moet minimaal WA verzekerd zijn. Dat geldt dus ook voor bedrijfswagens. Rijd jij zakelijk een bestelauto of ben je van plan om voor de zaak een bestelauto te kopen, dan is het binnenkort ook mogelijk om op autoverzekering.nl een bestelauto verzekering aan te vragen. Dat betekent dat je dus ook zakelijk verzekeringsmaatschappijen met elkaar kunt gaan vergelijken. Het vergelijken van het aanbod van verzekeringsmaatschappijen, vóór je een autoverzekering gaat afsluiten, loont altijd. Dat komt omdat verzekeringsmaatschappijen zelf bepalen hoe ze hun premie berekenen. Daardoor kan er, bij de premie voor hetzelfde soort autoverzekering, toch verschil zitten in het bedrag dat je hiervoor moet betalen.

De premie van een autoverzekering is van meerdere factoren afhankelijk

Iedere verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen manier voor het berekenen van de premie die je gaat betalen voor jouw autoverzekering. De premie is onder andere afhankelijk van:

  • Woonplaats (postcode) van de hoofdbestuurder;
  • Het aantal schadevrije jaren;
  • Het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden;
  • Leeftijd (bij sommige verzekeringsmaatschappijen betalen jongeren en ouderen een toeslag);
  • De cataloguswaarde of dagwaarde;
  • De beveiliging van je auto;
  • Accessoires die extra zijn in de auto.

Welke autoverzekering is geschikt voor jouw auto?

Welke autoverzekering geschikt is voor jouw auto bepaal je helemaal zelf. Als je je gegevens ingeeft op de website van autoverzekering.nl krijg je wel een advies welke dekking het beste past. Ga je een autoverzekering afsluiten, bekijk dan eerst welke soort verzekering het beste past bij jouw auto. Er zijn drie soorten autoverzekeringen:

1.    WA: Hierbij wordt alle schade die jij veroorzaakt met je auto aan derden vergoed

2.    WA beperkt casco; hierbij wordt alle schade die jij veroorzaakt met je auto aan derden vergoed. Maar ook ruit-, brand-, storm-, diefstal of inbraakschade worden vergoed.

3.    WA volledig casco (Allrisk); hierbij wordt alle bovengenoemde schade vergoed en wordt ook de schade door vandalisme of schade aan je auto door eigen schuld gedekt.

Voor auto’s die niet meer dan vier jaar oud zijn, wordt de meest uitgebreide dekking geadviseerd. Voor auto die ouder zijn dan tien jaar wordt de WA verzekering geadviseerd. Maar je bent vrij om zelf te kiezen welke autoverzekering je wilt afsluiten voor jouw auto! 

Vergelijk meerdere verzekeringsmaatschappijen met elkaar

Door van meerdere verzekeringsmaatschappijen het aanbod voor jouw autoverzekering te vergelijken, vindt je niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste autoverzekering. Je moet er wel op letten dat je zaken als eigen risico, nieuwwaarde of dagwaarde en vervangend vervoer op dezelfde manier met elkaar vergelijkt. De ene maatschappij heeft bijvoorbeeld een vast eigen risico, terwijl je dat bij de andere maatschappij zelf moet ingeven. Alleen als alle gegevens met elkaar overeenkomen kun je de beste keuze maken.