Online marketing voor startende ondernemers

Online marketing is een belangrijk onderdeel voor startende ondernemers. Het biedt je namelijk de mogelijkheid om de doelgroep kennis te laten maken met jouw bedrijf. Op deze manier kun je naamsbekendheid creëren bij de potentiële klant. In dit artikel geef ik je een aantal tips waar je op moet letten als je begint met online marketing.

Doelgroep

Het belangrijkste is om eerst de doelgroep duidelijk in beeld te brengen. Je wil namelijk voorkomen dat je allerlei online marketing activiteiten uitvoert voor de verkeerde doelgroep. Er zijn verschillende mogelijkheden om de juiste doelgroep te vinden. Het is van belang om in kaart te brengen wie interesse zullen hebben in jouw product of dienst. Vervolgens kun je persona’s maken om de kenmerken van de doelgroep in kaart te brengen. Op deze manier heb je de potentiële klant duidelijk in beeld en kun je aan de slag met online marketing.

Online marketing

Vervolgens moet je bepalen welke vormen van online marketing je wil gaan gebruiken. Een van de belangrijkste vormen om te gebruiken is SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization. Door gebruik te maken van SEO wordt de vindbaarheid van jouw website in Google beter. Een methode om SEO uit te voeren is door middel van linkbuilden. Linkbuilden kost over het algemeen erg veel tijd. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een online marketing bureau. Een andere vorm van online marketing is gebruik maken van social media kanalen. Op deze manier kun je makkelijk de doelgroep informeren.


Wil je graag meer informatie over linkbuilding uitbesteden? Neem dan een kijkje op de website van www.reputatiefabriek.nl. Zij beschikken over veel ervaring en kennis op het gebied van linkbuilding.