Een vps server in Nederland vinden

Wie een website heeft is het meeste gebaat bij een vps server in Nederland. We zullen uitleggen wat een vps server is, en waarom je die het beste binnen je eigen landsgrenzen kan vinden. Een server is een stuk ruimte op het internet wat je huurt. Die verhuur van ruimte verloopt via een webhost. Dat is een soort huisbaas, maar dan voor internetruimte. Je huurt dus een stuk ruimte op het internet, in een totaal pakket met service en onderhoud. Zo’n server kan je in principe overal ter wereld huren. Bedenk maar eens: internet is een wereldwijd geleverde dienst. Er staat jou dus niets in de weg om een ruimte op het internet te huren van een bedrijf wat bijvoorbeeld in Bangkok gevestigd is.

Het belang van een lokale webhost

Wie een webhost heeft ingeschakeld zal er echter op een gegeven moment achter komen dat er communicatie met de webhost noodzakelijk is. Er is een storing op jouw website of er moet onderhoud worden gepleegd op jouw verzoek. In dat geval is zo’n webhost in het buitenland al gelijk een heel stuk problematischer. Het is dus verstandig om, met het oog op de toekomst, een webhost in te schakelen die in Nederland gevestigd is. Het communiceert zonder tijdsverschil een stuk comfortabeler in je eigen taal tenslotte.

Kies niet te prijsbewust

Een server in eigen land betekent dat je er liever niet de hoofdprijs voor betaalt. Dat weten de Nederlandse webhosts ook. Ze zullen daarom met een zo laag mogelijk tarief adverteren op het internet en in de media. Een tarief van 3,50 euro per maand klinkt immers als een heel goede deal. Wie echter verder gaat kijken dan dat komt er al snel achter dat je voor die prijs enkel een instappakket kan huren. Je hebt de beschikking over 1 CORE, 1000 MB RAM en 20 GB SATA. Dat klinkt als een ruim voldoende pakket tot je het legt naast jouw website en de verwerkingssnelheid die je daarvan verwacht. Het is dus zaak dat je goed kijkt naar de omvang van jouw website, en vervolgens een weloverwogen keuze maakt.