De beste oortjes

digitale diensten

Jij wilt de beste oortjes die er zijn, met alles erop en eraan. De nieuwste technieken. Alleen heb je geen idee wat er allemaal op de markt is, dus hoe ga je dan kiezen? Je hebt hele simpele oordopjes en dopjes met allerlei ingebouwde technologie. Van touch bediening tot ambient mode. Van extra bas tot active noise cancelling, van lichtgewicht tot heel klein. Van in-ear tot earbud. Van heel simpel tot een superstrak design. En van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Lees hier hoe jij kunt kiezen welke oordopjes het beste bij jou passen.

Touch bediening oortjes – Beste oortjes

Met touch bediening op je oordopjes hoef je niet hard erop te drukken om de dopjes te bedienen. Met een lichte druk op de knop kun je de telefoon opnemen, het volume regelen of naar een volgend nummer gaan. Soepeler bedienen dan dit is bijna onmogelijk.

Active noise cancelling

Hiermee filter je hinderlijke geluiden in je omgeving weg. Zodra je microfoon het omgevingsgeluid waarneemt stuurt ie een tegengesteld signaal om dat geluid te onderdrukken. Dat helpt jou om je helemaal te kunnen focussen op waar jij mee bezig bent. Met name de lage tonen zijn hierdoor bijna niet meer waar te nemen. Dopjes met siliconen ear tips zorgen ervoor dat je nog beter je gehoorgang afsluit voor geluid.

Ambient mode beste oortjes

De andere kant op kan ook als je juist wel alle geluiden om je heen wilt horen. Dat kan met ambient mode. Dan hoor je het geluid van wat je afspeelt en tegelijkertijd ook de geluiden van je omgeving door de microfoon. Zo mis je niks van beide werelden, je eigen wereld en je omgeving.

Extra bas of hoge tonen 

Als je van een stevige beat houdt kun je kiezen voor oortjes waarbij je de bas kunt opschroeven en je kunt ook hoge tonen benadrukken of juist niet. Zo kies creëer je je eigen muziekbeleving. En fijn als je gevoelige oren hebt of snel geprikkeld raakt door geluid. 

Natuurlijke pasvorm oortjes

Steeds meer dopjes hebben een natuurlijke pasvorm zodat ze bij elk oor passen. En zodat ze goed blijven zitten en na een paar uur nog steeds prettig aanvoelen. Je kunt kiezen voor in-ear en earbud dopjes. In-ear oordoppen gaan je gehoorgang in, earbuds blijven in je oorschelp zitten. Wat je prettig vindt hangt af van je persoonlijke smaak. Met In-ear oordopjes komt het geluid dichter bij je trommelvlies. Met siliconen eartips heb je optimaal pascomfort en vaak worden ze geleverd in verschillende maten voor nog meer draagplezier. 

Prijzen – Beste oortjes

De prijzen van oordopjes lopen behoorlijk uiteen. Van een paar tientjes tot een paar honderd euro en zelfs tot een paar duizend euro voor de duurste oortjes die ooit zijn gemaakt. Er zijn innovatieve leveranciers, zelfs van Nederlandse origine, actief op de markt die er een sport van maken om zo veel mogelijk state of the art tech te verwerken in betaalbare oordopjes. Dus kijk goed naar de prijs kwaliteit verhouding als je gaat kiezen. Geïnteresseerd? Kijk dan snel naar het aanbod van Rolfstone!