Veiligheids-trainingen zijn belangrijk voor iedereen!

Wat doet u wanneer iemand een beroerte krijgt? Veel mensen doen niks, wij leren u tijdens onze veiligheids-trainingen wat u moet doen!

Met onze veiligheids-trainingen zorgen wij ervoor dat u bent voorbereid op de volgende situaties.

Het is zomer, 30 graden buiten en er is een hardloop wedstrijd. De hardlopers lopen een ronde van 5 kilometer en u bent toeschouwer. Voor uw neus valt er een hardloper op de grond, deze hardloper is overhit. U kunt nu natuurlijk gaan kijken wie er gaat helpen en van een afstand meekijken. Wanneer u een van onze veiligheids-trainingen heeft gevolgd kunt u direct reageren. U kunt namelijk die persoon uit de zon halen en een verkoelende deken omdoen. Vervolgens haalt u de personen van de eerste hulp erbij, die nemen het nu van u over. Wanneer u veiligheids-trainingen  niet had gedaan had u nu niet geweten wat u moet doen.

U rijdt op een autosnelweg, voor u ziet u een auto slingeren en vervolgens tegen de vangrail aanrijden. U stopt en gaat kijken of u kunt helpen. U belt uiteraard meteen 112. U bent aangekomen bij de verongelukte auto en de persoon geeft aan last te hebben van zijn/haar nek. Wat doet u nu? Helpt u de persoon uit de auto? Nee absoluut niet, wanneer een persoon aangeeft last te hebben van zijn nek moet u de persoon laten zitten en niet aan zijn nek komen. Het kan namelijk gebroken zijn. Wanneer u nu de nek beweegt is de kans op bijvoorbeeld een dwarslaesie groot.