Schaf de juiste software voor je magazijn aan

Als je als ondernemer op zoek bent naar software voor je magazijn wil je natuurlijk wel een goed programma hebben waar je wat mee kunt. Een goed voorbeeld van dergelijke software is Optiply. 

Altijd een optimale voorraad in het magazijn

Met Optiply haal je voor je webwinkel een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem in huis. In het geval van een optimale voorraad heb je altijd een bepaald product op het juiste moment op voorraad. Dit betekent dat je geen nee hoeft te verkopen aan je klanten en dat je snel kunt leveren wat zij bestellen. 

Tekorten voorkomen

Veel bedrijven bestellen nog vaak op gevoel. Als ze de voorraad tussen een bepaald minimum en maximum weten te houden vinden zij het veelal wel goed. Stijgt echter ineens de vraag naar een bepaald product heel snel dan kan het voorkomen dat je niet voldoende of niet op tijd kunt leveren. Als klanten het product ergens anders wel kunnen bestellen lopen ze veelal naar de ander en ben jij je klanten kwijt. En minder klanten betekent minder omzet. Een voorraadtekort dient derhalve altijd voorkomen te worden. 

Overvoorraad voorkomen

Denk je nu misschien dat een overvoorraad dan wel een goede keuze is? Daarmee hoef je inderdaad nooit nee te verkopen maar een overvoorraad neemt onnodig veel ruimte in beslag die je ook ergens anders voor had kunnen gebruiken. Daarnaast heb je voor een bepaald product een investering gedaan en als je het dan moeilijk kunt verkopen is dat geen verhoging voor de omzet. Het geld ervoor had je ook aan iets anders kunnen uitgeven dat wellicht beter verkoopt. 

Automatiseren loont

Het is zaak dat je de voorraad dermate kunt optimaliseren dat je altijd genoeg hebt en nooit te veel. Met een geautomatiseerd systeem zoals Optiply kun je dit optimale voorraadbeheer creëren.