De mogelijkheden van online marketing

Ben je net een bedrijf opgestart en weet je niet wat de mogelijkheden zijn in de termen van online marketing voor jouw bedrijf? Dan is hier het artikel dat je moet lezen om te weten hoe jij je bedrijf beter gaat representeren op de online markt. 

En wees gerust, het is niet erg dat je niks weet van online marketing. Daar zijn wij voor, we vertellen je over de online vindbaarheid die google aanbiedt, het adverteren door middel van reclames en hoe social media marketing werkt. Dit kan je ook allemaal laten doen door bijvoorbeeld een online marketing bureau in te huren!

  1. Vindbaarheid door middel van google

Iedereen gebruikt tegenwoordig google om bedrijven in de buurt of diensten te vinden. Dit weten online marketing specialisten maar al te goed en daarom maken ze gebruik van een zoekmachine optimalisatie methode. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf beter vindbaarheid. Google werkt met keywords, landingspagina’s en algoritmes. De eerste pagina wanneer je iets zoekt in google is de pagina waar jij op wilt staan, want eerlijk is eerlijk, niemand zoekt verder dan pagina drie als ze iets niet kunnen vinden. Door de onderwerpen van jouw bedrijf te linken ontstaat er online verkeer dat naar jouw pagina refereert!

2. Reclame advertenties

Natuurlijk is het ook mogelijk om te adverteren door middel van reclame advertenties. In google ook wel bekend als ads. Deze kun je makkelijk kopen op elke website die je wilt. Maar om je bedrijf beter vindbaar te maken naar het grote publiek is het vooral gewild om te adverteren op website die relevant zijn voor jouw bedrijf.

3. Marketing door middel van social media

Marketing door middel van social media is een groeiende methode om de vindbaarheid van bedrijven te vergroten. Dit komt door de opkomst van social media zelf. Deze is vergroot sinds internet beter toegankelijk is. Deze methode heeft echter verschillende strategieën door middel van accounts op desbetreffende social media outlets waar geregeld een bericht wordt geplaatst (bron: Think Online).