Dashboard BI: voor de zakelijke markt

Dashboard BI

Omdat onze organisatie een beter inzicht wilde hebben in de belangrijkste KPI’s hebben wij een bedrijf ingeschakeld om een dashboard BI te laten ontwikkelen. Wij konden namelijk dagelijks niet goed de KPI’s inzien en vonden dat best vervelend. Met een goed instrumentenpaneel kunnen er hele goede resultaten worden geboekt. Daarvoor kunnen er goede tools worden ingezet. Deze tools zijn op diverse devices beschikbaar. Hierbij kan jij denken aan een PC, tablet of mobiel. Het maken van een goed instrumentenpaneel is niet heel erg gemakkelijk, maar is wel aan te leren. Hiervoor is wel een goede analyse voor nodig.

Dashboard BI

Consultancy project

Het bedrijf wat wij hebben ingeschakeld is: VisionBI. Dit bedrijf is gevestigd in Utrecht. Dit bedrijf heeft voor ons voor het ontwerpen van een dashboard BI eerst een aantal onderzoeken gedaan. Zo heeft de consultant een onderzoek gedaan naar de onze huidige situatie. Dit heeft hij gedaan via een productiviteitsmodel. Er wordt gekeken hoe de opzet is van de cultuur, defenities, volwassenheid met business intelligence en organisatieopzet. Ook wordt er gekeken naar de KPI’s en de andere stuurprogramma’s. Al deze onderzoeken wordt gezien als een consultancy project. Bij ons is daar heel veel uitgekomen en zo kon er een goed systeem voor ons worden gemaakt.

Dashboard BI

Goede tools

Nu de Dashboard BI helemaal is ontworpen is, moeten de medewerkers natuurlijk ook weten hoe zij er mee om moeten gaan. Zij moeten weten hoe er gerapporteerd moet worden naar het platform. Maar niet alleen de medewerkers moeten dit weten, ook het management. Daarom is het begeleiden van het personeel heel erg belangrijk.